torsdag 16 juni 2011

Dansbandsturbulens

Vad händer med dansen på Viking Line?


Har blivit kontaktad av ett flertal upprörda Dansbandsföreträdare den senaste tiden med anledning av att Viking Line byter bokare från Namnkab till TWA/Hiester.

För den oinvigde verkar Viking Line ha anammat principen att man låter ett (eller ett par) bokningsbolag sköta samtliga bokningar av samtliga dansband på båtarna. Tidigare använde sig Viking Line av TWA/Hiester men bytte för en kort tid sedan till Namnkab. Varför man nu väljer att bryta Namnkabs avtal i förtid (verkar som om parterna varit överens) och återgå till TWA/Hiester igen är för mig höljt i dunkel.

Vad jag finner anmärkningsvärt i sammanhanget är att Viking Line inte verkar vilja följa uppgörelsen med Namnkab att samtliga redan bokade band under hösten 2011 skall få fullfölja sina spelningar. Vad är anledningen till att man från Viking Lines sida väljer att skapa en sådan turbulens med risk för juridiska efterspel? Har TWA/Hiester haft något med saken att göra varför inte bokade band av Namnkab skall få fullfölja sina spelningar eller finns det andra skäl?

Vad är det som pågår i Dansbandssfären?  Svallvågorna går höga...